Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Drahma lui Alexandru cel Mare
Drahma lui Alexandru cel Mare Drahma lui Alexandru cel Mare box

Drahma lui Alexandru cel Mare

Artefact de argint vechi de 2300 de ani a celui mai mare războinic din istorie

Indisponibil
  • Monedă originală din perioada secolului al IV-lea î.Hr.
  • Monedă unică din argint de foarte bună calitate, având pe avers portretul lui Heracles în piele de leu și pe revers portretul lui Zeus.
  • Casetă elegantă de colecție pentru depozitarea în siguranță a monedei
  • Certificat care garantează autenticitatea și originalitatea monedei istorice

Descriere detaliată

Alexandru cel Mare, cunoscut totodată și ca Alexandru Macedon (356-332 î.Hr.), a călcat pe urmele tatălui său, regele Filip al II-lea (382-336 î.Hr.), cel care a unit statele grecești divizate și s-a pregătit pentru războiul cu Imperiul Persan. Prin războaiele sale iscusite și prin diplomația sa abilă, Alexandru a construit un imperiu elenistic care se întindea din Macedonia și până în Egipt, Afganistan și râul Indus.

Până la jumătatea secolului al IV-lea î.Hr., orașele-stat grecești au fost destrămate. Acestea erau răspândite de-a lungul Mării Mediterane și se luptau pentru supremație. Fragmentarea politică s-a reflectat într-un sistem monetar opac, care a fost parțial unificat de Filip al II-lea. Cu toate acestea, monedele lui Alexandru cel Mare au influențat aspectul monedelor antice timp de multe decenii. Combinația dintre portretul conducătorului de pe avers și protectorul divin de pe revers a apărut pe majoritatea monedelor conducătorilor elenistici. Moneda a fost emisă în trei metale. Moneda de valoare mică era reprezentată de creițari de cupru. Unitatea de bază a monedei de aur a fost statere, care cântărea 8,48 g. Cea mai răspândită monedă de argint, drahma, cântărea 4,24 g. Multiplul drahmei era utilizat pe scară largă - așa-numitele tetradrahme, care cântăreau 16,96 g, și a șasea parte a drahmei, obolii, care cântăreau 0,7 g. În vremea Atenei clasice, o drahmă reprezenta salariul zilnic al unui cetățean obișnuit. Valoarea unui sclav era cuprinsă între 150 și 250 de drahme.

Imperiul lui Alexandru s-a destrămat după moartea sa, iar pe teritoriul său au apărut treptat state succesoare, care au fost împărțite între ele de către generalii lui Alexandru. Aproape toți tovarășii lui Alexandru au murit în războaiele care au însoțit dezintegrarea imperiului. Regatele elenistice rezultate au fost treptat înglodate de Imperiul Roman, care s-a extins rapid.

Specificații

Țara de origine Grecia Antică - Regatul Macedoniei
An 336 - 323 î.Hr.
Metale Argint (Ag)
Valoare nominală 1 drahmă
Greutate 4 g
Diametru 18 mm
Calitate Very fine (VF)
Certificat de autenticitate Da
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...