Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României
Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
  • Reducere 50 % la prima medalie Întemeierea Mănăstirii Putna
  • Înnobilare cu aur pur 
  • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
  • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
  • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
  • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Cu o deosebită plăcere vă prezentăm medalia comemorativă Întemeierea Mănăstirii Putna, o medalie înnobilată cu aur pur 999/1000, la cea mai înaltă calitate numismatică Proof. 

Mănăstirea Putna este una dintre cele mai cunoscute locașuri de cult de acest tip din Moldova, fiind construită în anul 1466, sub ctitoria lui Ștefan cel Mare. Mănăstirea ortodoxă de călugări are Hramul Adormirii Maicii Domnului și este un important centru cultural și artistic, nu numai religios, incluzând un muzeu bogat în lucrări ale călugărilor.
Potrivit vechilor cronici moldovenești, zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici), a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. Sfințirea sa a avut loc la 3 septembrie 1469, „fiind de față întreg clerul moldovenesc”. Slujba de sfințire a fost oficiată de mitropolitul Teoctist. Acesta a fost înmormântat în pridvorul mănăstirii în anul 1478. Incinta, turnul de la intrare și fortificațiile au fost terminate în 1481.
Biserica mănăstirii a fost devastată de oștile lui Timuș Hmelnițki. Lucrările de reconstruire au fost începute de voievodul Vasile Lupu în 1653, continuate de Gheorghe Ștefan (1653-1658) și terminate, sub domnia lui Eustatie Dabija, în 1662. Mănăstirea a fost restaurată între anii 1756 și 1760 prin grija mitropolitului Iacob Putneanul, apoi în 1902, când s-a refăcut acoperișul după planurile arhitectului Karl Romstorfer, și, mai recent, în perioada 1961-1975.


Medalia comemorativă Întemeierea Mănăstirii Putna este debutantă în colecția exclusivă Istoria Românieistrict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medalia comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă.

Specificații

Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61
Calitate Proof
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
  • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 medalii ale seriei.
  • Prima medalie comemorativă, Regatul României, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 89 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
  • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare. 
  • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
  • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
  • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
  • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre produs

Medaliile comemorative din cadrul colecției Istoria României marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți, în continuare, și restul de medalii comemorative, emise în amintirea evenimentelor din trecut, cum ar fi perioada primului rege dac Burebista sau vechiul război dacic sub conducerea marelui Decebal, Coroana de oțel - un simbol al Regatului României, evenimentele revoluționare recente din 1989 și altele.

Emisia este strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medaliile comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Emisiunea este strict limitată la numai 5000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

  • Album de colecție alături de treia medalie
  • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare medalie
  • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...