Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Regele Ferdinand I – set aniversar
Regele Ferdinand I – set aniversar Regele Ferdinand I – set aniversar Regele Ferdinand I – set aniversar Regele Ferdinand I – set aniversar

Regele Ferdinand I – set aniversar

Set tematic format din două piese

În stoc
349 LEI
  • Set de colecție unic cu garanție de exclusivitate - doar la Casa de Monede
  • Înnobilare cu aur pur
  • Ediție strict limitată la doar 100 de exemplare
  • Poster cu reprezentarea României Mari CADOU
  • Album tematic cu certificat de autenticitate

Descriere detaliată

În timpul domniei lui Ferdinand I, țara noastră a atins cea mai mare expansiune teritorială constând în formarea României Mari. Pentru a comemora domnia regelui tuturor românilor, Casa de Monede a lansat un set tematic de două piese înnobilate cu aur pur. Această ediție este limitată la doar 100 de seturi.

Alteţa Sa Principele Ferdinand Victor Albert Meinrad de Hohenzollern-Sigmaringen s-a născut la 24 august 1865, la Sigmaringen, în sudul Germaniei, în regiunea Baden- -Württemberg, fiind al doilea fiu al Principelui Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen şi al Infantei Antonia a Portugaliei, Principesă de Bragança şi de Saxa-Coburg-Gotha. Ferdinand și-a petrecut copilăria și adolescenţa la reședinţa familiei din Sigmaringen, Germania. În anul 1889 a devenit oficial Principele de Coroană al Regatului României, în urma renunţării tatălui și fratelui său mai mare, Wilhelm, la drepturile de succesiune la coroana regală a României. S-a căsătorit la 29 decembrie 1892, la Sigmaringen, cu prinţesa Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, cea care a devenit Maria a României, un simbol puternic al Regatului României. Ferdinand a devenit rege al Regatului României la 10 octombrie 1914, sub denumirea de Ferdinand I, în urma morţii unchiului său, regele Carol I. Primul rege al tuturor românilor, Ferdinand a fost suveranul sub domnia căruia s-a realizat Marea Unire din 1918, cel mai important act din istoria poporului român. A avut parte însă și de o perioadă foarte grea, a condus România în timpul Primului Război Mondial.

După încheierea războiului, la 15 octombrie 1922, a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca regi ai României Mari. Încoronarea a avut loc la Alba Iulia și a reprezentat unul dintre cele mai simbolice evenimente din istoria României. Pentru a omagia acest mare eveniment, guvernul și Banca Naţională a României au decis în anul 1927 să emită monede aniversare de aur. Emisiunea era compusă din 4 monede de aur: 20 de lei, 25 de lei, 50 de lei și 100 de lei. Aversul monedei de 100 lei reprezintă efigia laureată a regelui spre stânga, anul 1922 şi inscripţia FERDINAND I REGELE ROMÂNILOR, cerc perlat exterior. Reversul cuprinde stema României Mari, inscripţia „ROMÂNIA” și valoarea nominalã de 100 lei. Aceste piese au fost bătute în Marea Britanie, la Monetăria Regală (Royal Mint) din Londra, iar monedele au ajuns la București în luna august 1928. Ele nu au fost puse în circulaţie niciodată, având un rol comemorativ, fiind destinate colecţionarilor. Numit și „Întregitorul de ţară”, Ferdinand I al României a fost unul dintre cele mai importante capete încoronate care au stat pe tronul regatului României. Sincer dedicat românilor, Ferdinand a fost regele sub domnia căruia s-a înregistrat cea mai înfloritoare perioadă a statului român modern.

Specificații

Tiraj emitere 100 exemplare
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 / 30 g
Diametru 38,61 / 40 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...