Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Revoluția de la 1989 – 35 ani, piesă comemorativă argint pur, proof
Revoluția de la 1989 – 35 ani, piesă comemorativă argint pur, proof Revoluția de la 1989 – 35 ani, piesă comemorativă argint pur, proof

Revoluția de la 1989 – 35 ani, piesă comemorativă argint pur, proof

Piesă aniversară limitată la doar 500 de exemplare

În stoc
549 LEI
  • Piesă unică din argint pur 999/1000
  • Piesă oficială lansată de Monetăria Regatului Dacia
  • Cea mai înaltă calitate de batere PROOF
  • Certificat de autenticitate numerotat
  • Ediție strict limitată la numai 500 
  • Casetă de lux 
  • Disponibilă în exclusivitate numai la Casa de Monede

Descriere detaliată

Piesă unică de argint pur 999/1000, lansată de Monetăria Regatului Dacia. Numismatul unic Revoluția de la 1989 – 35 ani a fost bătut la cea mai înaltă calitate Proof și este strict limitat la doar 500 de exemplare pentru întreaga lume. 

Certificatul de autenticitate numerotat atașat confirmă origineaautenticitatea și puritatea piesei comemorative. Casa de Monede este distribuitorul oficial și unic pe piața din România al acestei piese deosebite lansate de Monetăria Regatului Dacia, piesă dedicată împlinirii a 35 de ani de la revoluție și întoarcerea democrației din anul 1989.

Revoluția de la 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă, manifestări desfășurate în România care au dus la căderea regimului comunist.

La 16 decembrie a izbucnit un protest în Timișoara, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszló Tőkés, după ce acesta făcuse comentarii critice la adresa regimului comunist. Aici s-au adunat peste 400 de persoane, iar în după-amiaza aceleiași zile, s-a strigat pentru prima dată „Jos Ceaușescu“! De aici a pornit totul...

Mai mulți tineri și copii s-au adunat în fața Catedralei, strigând lozinci anti-comuniste, ceea ce a dus, din nou, la un tragic sfârșit, martiri ai Revoluției. În zilele următoare, a izbucnit o grevă a muncitorilor din fabricile timișorene. Astfel, Timișoara, a fost declarată de către Frontul Democrat, ca fiind primul oraș liber al României.

La 21 decembrie au început mișcări revoluționare în cele mai mari orașe ale țăriiClujSibiuAradTârgu-MureșCaransebeș. La 22 decembrie, la ora prânzului, soții Ceaușescu au fugit. Această zi a fost declarată Ziua Victoriei Revoluției Române.

La 25 decembrie 1989, a avut loc procesul soților Ceaușescu. Aceștia din urmă au fost condamnați la moarte. Nicolae și Elena Ceaușescu fiind executați cu mai multe focuri de mitralieră.

Exclusivitatea este confirmată de numerotarea individuală a certificatului de autenticitate care garantează originalitatea și specificațiile tehnice ale piesei prezentate într-o casetă elegantă de colecție.

Specificații

An 2024
Tiraj emitere 500 exemplare
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală Valoare nominală simbolică – 5 DENARI DACIA
Greutate 20 g
Diametru 40 mm
Calitate Proof
Certificat de autenticitate Da
Ambalare casetă elegantă de colecție, capsulă protectoare
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...